Podt (D66): opbrengst afschaffing zelfstandigen aftrek gebruiken voor ‘urenvoordeel’ plan

Urenvoordeel
Het geld dat opgehaald wordt met de afschaffing van de zelfstandigenaftrek, moet ingezet worden om de belasting op arbeid te verlagen. Daarmee hoopt Anne-Marijke Podt van D66 mensen te verleiden om meer uren te gaan werken. Dit zei zij tijdens het BNR arbeidsmarkt debat van dinsdag 31 oktober. Om de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken wil de partij vooral kijken naar mensen die wel meer willen werken, maar er geen prikkel is om werkelijk meer uren te maken. Daarom wil D66, naast een belastingvoordeel, ook het minimumloon omhoog brengen.

“Eigenlijk zijn het gewoon beunhazen.”
Om de misstanden tegen te gaan bij uitzendbureaus, wil D66 een vergunning voor uitzendbureaus introduceren. Hiermee hopen de liberalen een einde te maken aan misstanden bij malafide uitzendbureaus. “Deze uitzendbureaus maken een puinhoop van de uitzendbranche. Ik wil het niet eens uitzendbureaus noemen: eigenlijk zijn het gewoon beunhazen.” zei het kamerlid. Met een vergunning zouden veel van deze misstanden aangepakt kunnen worden: “Dan moeten ze laten zien: wij zijn in staat om dit op een fatsoenlijke manier te doen.”

Hierin verschilt het voorstel van D66 ten opzichte van bijvoorbeeld de ChristenUnie en de VVD, die pleiten voor een bestuursverbod van eigenaren van uitzendbureaus die herhaaldelijk de mist in zijn gegaan.

Benieuwd naar alle plannen van de D66 voor de arbeidsmarkt? Lees hier ons overzicht van de plannen van de D66!

 

Related Articles

laatste artikelen

TWITTER

Gezocht => zie https://www.zipconomy.nl/werken-bij-zipconomy/ (en wie het wordt of wie iemand weet die het wordt mag een training volgen bij de @Bladendokter ;)

Knip de door min @karienvangennip (aangekondigde) Wet VBAR in tweeen. Dat komt er sneller een oplossing voor kwetsbare zzp'ers, stelt @hugojanruts. Goed idee @TvOostenbruggen @AnneMarijke1971 @ThierryAartsen @leondejong @bartvankent @mpatijn @MonaKeijzer ?

De uitslag onder zelfstandig professionals geeft ander beeld dan landelijk. Maar ook daar flinke verschuivingen tov vergelijkbaar ZIP-onderzoek in 2017: VVD grootste, Volt verrassende no 2. , NSC op 3 en PvdA/GL op nu 4. (fors verlies D66 en CDA). Lees meer=>…

Meer laden