Tjebbe van Oostenbruggen: NSC wil fors minder arbeidsmigranten.

De krapte op de arbeidsmarkt moet aangepakt worden door een eerlijker belastingstelsel. Dat stelde aspirant-kamerlid Tjebbe van Oostenbruggen namens NSC tijdens het ABU/BNR arbeidsmarktdebat van dinsdag 31 oktober. Arbeidsmigratie is voor de partij geen optie om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen.

NSC wil meer mensen aan het werk krijgen door het belastingstelsel aan te passen. “Het kan toch niet zo zijn dat iemand die meer wil gaan werken, daardoor onderaan de streep minder overhoudt omdat die persoon minder toeslagen krijgt? We pleiten voor een versimpeling van het belastingstelsel en sociale zekerheid, zodat er een eerlijkere lijn in de belastingdruk komt” aldus Van Oostenbruggen.

De partij van Pieter Omtzigt is in ieder geval geen voorstander van arbeidsmigratie om de arbeidstekorten op te lossen. Sterker nog, Tjebbe van Oostenbruggen pleitte zelfs voor het verminderen van arbeidsmigratie: “Al deze mensen moeten een nette huisvesting hebben. Die gaan we niet onder een brug leggen en we kunnen ze ook niet in de loods van Boer Harmsen laten slapen. We moeten zorgen dat we minder arbeidsmigratie nodig hebben.”

Hierop kreeg Van Oostenbruggen flinke kritiek van D66 kamerlid Anne-Marijke Podt, die hem verweet tegenstrijdig te zijn: “De heer Van Oostenbruggen zegt dat er geen makkelijke oplossingen voor ingewikkelde problemen zijn, maar tegelijkertijd stelt NSC in hun verkiezingsprogramma dat ze maximaal 50.000 migranten per jaar willen, alles bij elkaar, van asiel tot arbeidsmigranten. Dat is bijna een prototype van een te makkelijke oplossing.” Ze noemde het maximumaantal “nergens op gebaseerd.”

  • Meer weten de standpunten rond arbeidsmigratie? Lees ook ons artikel op Flexnieuws over arbeidsmigratie!
  • Benieuwd naar alle plannen van de NSC voor de arbeidsmarkt? Lees hier ons overzicht van de plannen van de NSC!

Related Articles

laatste artikelen

TWITTER

Gezocht => zie https://www.zipconomy.nl/werken-bij-zipconomy/ (en wie het wordt of wie iemand weet die het wordt mag een training volgen bij de @Bladendokter ;)

Knip de door min @karienvangennip (aangekondigde) Wet VBAR in tweeen. Dat komt er sneller een oplossing voor kwetsbare zzp'ers, stelt @hugojanruts. Goed idee @TvOostenbruggen @AnneMarijke1971 @ThierryAartsen @leondejong @bartvankent @mpatijn @MonaKeijzer ?

De uitslag onder zelfstandig professionals geeft ander beeld dan landelijk. Maar ook daar flinke verschuivingen tov vergelijkbaar ZIP-onderzoek in 2017: VVD grootste, Volt verrassende no 2. , NSC op 3 en PvdA/GL op nu 4. (fors verlies D66 en CDA). Lees meer=>…

Meer laden