Peilingwijzer: Het wordt spannend in de ZZP-dossiers!

ZZPkiest.nu vergeleek de voorkeur van de ZZP’er met de prognose van Peilingwijzer (12 maart).
Meer dan 30% van de zzp’ers heeft nog geen voorkeur bepaald – deze groep lijkt op een aantal punten nog beduidende invloed uit te kunnen oefenen!

In twee belangrijke dossiers is het zeer spannend in hoeverre de voorkeur van de zzp’ers ook gestalte krijgt in de Kamer:

  • Waar 79% van de zzp’ers aangeeft dat zij zelf verantwoordelijk willen zijn voor hun arbeidsongeschiktheidsverzekering, is volgens de huidige peilingen 47% van de toekomstige Kamer dat eens met de zzp’er. Een relatief groot aantal zetels is in dit onderwerp nog onbestemd (36%);
  • Waar 87% van de zzp’ers aangeeft zich éénmalig te willen verantwoorden voor de keuze voor het ondernemerschap en daarna niet bij elke opdracht discussie wil hebben, staat 44% van de gepeilde Kamerzetels hier achter.

Van de zzp’ers geeft ruim 30% aan nog geen echte voorkeurspartij te hebben; deze zwevende zzp’ers vertegenwoordigen 4% van de Kamerzetels. Deze zwevende zzp’ers kunnen dus een significante invloed hebben op de toekomst van de (arbeids-)markt!

In bijgaande presentatie geven wij de voorkeur van de zzp’er én de standpunten van de partijen weer.

De presentatie moet even worden geladen – dit kan een moment duren.

Related Articles

laatste artikelen

TWITTER

Gezocht => zie https://www.zipconomy.nl/werken-bij-zipconomy/ (en wie het wordt of wie iemand weet die het wordt mag een training volgen bij de @Bladendokter ;)

Knip de door min @karienvangennip (aangekondigde) Wet VBAR in tweeen. Dat komt er sneller een oplossing voor kwetsbare zzp'ers, stelt @hugojanruts. Goed idee @TvOostenbruggen @AnneMarijke1971 @ThierryAartsen @leondejong @bartvankent @mpatijn @MonaKeijzer ?

De uitslag onder zelfstandig professionals geeft ander beeld dan landelijk. Maar ook daar flinke verschuivingen tov vergelijkbaar ZIP-onderzoek in 2017: VVD grootste, Volt verrassende no 2. , NSC op 3 en PvdA/GL op nu 4. (fors verlies D66 en CDA). Lees meer=>…

Meer laden