Visie artikel: De OndernemersPartij, lijst 12!

De huidige politiek heeft geslapen als het om de ontwikkeling en de positie van de ZZP’er op onze arbeidsmarkt gaat. Het heeft het onderwerp jarenlang stilzwijgend aan zich voorbij laten gaan. Vermeden! Waarom? Omdat we in Nederland in het stramien van vaste banen zitten.

Dat Staatssecretaris Wiebes de Wet DBA in het leven riep is het levende bewijs van gebrek aan visie. Combineer dit met het disfunctioneren van de belastingdienst in het VAR systeem waardoor ZZP’ers nu de rekening gepresenteerd krijgen. Letterlijk!

De Wet DBA heeft zowel opdrachtgevers alsook ZZP’ers veel onzekerheid gebracht. Dit heeft geresulteerd in afname van opdrachten en dus inkomensverlies voor veel ZZP’ers. Het uitstel van de handhaving van de Wet DBA is ronduit het slechtste besluit wat dit kabinet heeft kunnen nemen. Voortdurende onzekerheid en nog steeds geen oplossing.

Eigen keuzes maken, niet gehinderd door wetgeving

De OndernemersPartij kiest voor flexibiliteit en kiest nadrukkelijk voor ZZP’ers.

Laten we samen zorgen dat dit veranderd. Laten we samen zorgen dat de focus niet op vaste banen blijft liggen maar op inkomen. Alleen zo zorgen we ervoor dat iedere ZZP’er de vrijheid houdt om te ondernemen met een volwaardige plek op die arbeidsmarkt. Zo zorgen we er samen voor dat er een klimaat ontstaat waarbij zelfstandigen zelf hun keuzes kunnen maken en niet door wetgeving gehinderd worden.

Om als zelfstandige te kunnen worden aangemerkt stelt de OndernemersPartij een bepaalde inkomensgrens voor of een criteria van 3 of meerdere opdrachtgevers. Ongeacht of je dan de inkomensgrens haalt. Op deze manier denken we het belang van alle ZZP’ers te vertegenwoordigen. Niet alleen de dure professionals die vaak voor langere tijd bij één opdrachtgever werken maar ook de ZZP’ers die middels kleinere opdrachten hun brood verdienen. Een standaard ZZP’er is er namelijk niet. En juist dat maakt alle voorstellen waarbij ZZP’ers over één kam geschoren worden bij voorbaat al slecht.

Wij vinden echter wel dat de overheid verantwoordelijkheid moet nemen voor een sociaal vangnet voor ZZP’ers. Geen verplichtstelling voor allerlei verzekeringen maar faciliteer regelingen voor ZZP’ers. Op vrijwillige basis.

Zorgen over zelfstandigenaftrek

Daarnaast maken we ons zorgen over de zelfstandigheidsaftrek. Twee jaar geleden heeft de VVD al eens geopperd om dit af te schaffen. Het ligt voor de hand dat dit onderwerp na de verkiezingen gewoon weer op de politieke agenda komt. Wij zijn hier fel tegenstander van.

Hetzelfde geldt voor pensioenen. Geen verplichtstelling. Uit onderzoek is gebleken dat ZZP’ers op verschillende manieren voor hun pensioen sparen. Als we het dan hebben over de conventionele pensioenverzekeringen dan moet de overheid dit niet gaan verplichten maar stimuleren. Geef een ruimere vrijstelling om zo de zelfstandige de mogelijkheid te bieden om de achterstand in de eerste jaren van ondernemer in goede jaren versneld weer in te halen. Eerst spek op de botten!

Nederland kent op dit moment 1,2 miljoen ZZP’ers. Stuk voor stuk hardwerkende zelfstandigen die met passie hun vak uitoefenen. Het wordt tijd dat ZZP’ers vertegenwoordigd worden in de Tweede Kamer. ZZP’er, houdt u bezig met politiek. De politiek heeft het namelijk dagelijks over u. Stem OndernemersPartij, lijst 12. Wij rekenen op u en na de verkiezingen mag u rekenen op ons.

Op stemwijzer.nl zijn alle partijen en dus ook onze standpunten opgenomen. Kieskompas heeft slechts een selectie gemaakt van partijen. Vul de stemwijzer in voor een objectief beeld en laat ons vooral weten wat het resultaat is. Ook voor vragen kunt u ons natuurlijk bereiken. Stuur uw mail naar info@ondernemerspartij.nl

De OndernemersPartij, dé partij voor het MKB en de ZZP!

Related Articles

laatste artikelen

TWITTER

Gezocht => zie https://www.zipconomy.nl/werken-bij-zipconomy/ (en wie het wordt of wie iemand weet die het wordt mag een training volgen bij de @Bladendokter ;)

Knip de door min @karienvangennip (aangekondigde) Wet VBAR in tweeen. Dat komt er sneller een oplossing voor kwetsbare zzp'ers, stelt @hugojanruts. Goed idee @TvOostenbruggen @AnneMarijke1971 @ThierryAartsen @leondejong @bartvankent @mpatijn @MonaKeijzer ?

De uitslag onder zelfstandig professionals geeft ander beeld dan landelijk. Maar ook daar flinke verschuivingen tov vergelijkbaar ZIP-onderzoek in 2017: VVD grootste, Volt verrassende no 2. , NSC op 3 en PvdA/GL op nu 4. (fors verlies D66 en CDA). Lees meer=>…

Meer laden