Coalitie, GL/PvdA houden vast aan verlaging MKB winstvrijstelling

De vier coalitiepartijen, aangevuld met GroenLinks, PvdA en JA21 steunen het kabinetsplan om de mkb-winstvrijstelling te verlagen van 14% naar 12,7%.

Zzp’ers (en mkb-ondernemers) die inkomstenbelasting betalen en dus een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid hebben (bijvoorbeeld eenmanszaak, vof, maatschap) kunnen gebruik maken van de MKB-winstvrijstelling.

Aanleiding tot de verlaging is dat de minimumwinstbelasting voor multinationals minder opbrengt dan werd verwacht. In een motie stellen de SP en Volt dat ze vinden dat deze tegenvaller niet opgevangen moet worden door het mkb en zzp’ers.

De moties kreeg steun van veel partijen van links tot rechts, maar dus niet van GroenLinks, PvdA en JA21 en niet van de coalitie, waardoor de motie is verworpen.

Related Articles

laatste artikelen

TWITTER

Gezocht => zie https://www.zipconomy.nl/werken-bij-zipconomy/ (en wie het wordt of wie iemand weet die het wordt mag een training volgen bij de @Bladendokter ;)

Knip de door min @karienvangennip (aangekondigde) Wet VBAR in tweeen. Dat komt er sneller een oplossing voor kwetsbare zzp'ers, stelt @hugojanruts. Goed idee @TvOostenbruggen @AnneMarijke1971 @ThierryAartsen @leondejong @bartvankent @mpatijn @MonaKeijzer ?

De uitslag onder zelfstandig professionals geeft ander beeld dan landelijk. Maar ook daar flinke verschuivingen tov vergelijkbaar ZIP-onderzoek in 2017: VVD grootste, Volt verrassende no 2. , NSC op 3 en PvdA/GL op nu 4. (fors verlies D66 en CDA). Lees meer=>…

Meer laden